reko racingin tarina

Reko racing on perustettu 2018

Reko Racing Perustettiin 2018

Talvella 2018 oli näkyvissä, että ratamoottoripyöräilykilpailujen eli Road Racingin (RR) (nykyisin Circuit Racing CR) osanottajamäärät pienenivät vuosi vuodelta. Kokeneet ratamoottoripyöräilyn harrastajat Reko ja Jori Nieminen sekä Jarmo Larkio kokoontuivat Riihimäellä ja miettivät mitä asialle voisi tehdä. Ajatus poiki heti toimintaa. Saman kevään moottoripyörämessuilla esiteltiinkin jo alustavasti uusi junioriprojektimme, jossa valmennuksen kautta koulutettaisiin uusia harrastajia lajin pariin. Minimotojuniorit olivat lopettaneet toimintansa hieman aikaisemmin, ja heidän kauttaan olisi mahdollista saada minimotoja käyttöömme.

Heti messujen jälkeen selvitimme Räyskälä-Säätiön ja Kanta-Hämeen poliisin kanssa olisiko mahdollista vuokrata poliisien uudehkoa asfalttirataa ajovalmennuskäyttöömme. Riihimäen moottoripyöräkerho Kahvakopla oli järjestänyt RR-kilpailuja Räyskälässä, joten kerho tunnettiin siellä hyvin. Kahvakopla oli myös Jorille, Rekolle ja Jarmolle entuudestaan tuttu. Rata saataisiin käyttöön kesälauantaisin.

Riihimäen paikallislehti Aamupostiin tehtiin juttu, jossa esiteltiin tulevaa RR-junioritoimintaa. Projektia esiteltiin huhtikuussa Riihimäen ABC:llä. Useita kiinnostuneita lapsiperheitä kävi tutustumassa moottoripyöriin ja varusteisiin. Vaatimuksena tuleville kuljettajille oli, että osaa ajaa polkupyörällä ilman apupyöriä ja ikää olisi 4–14 vuotta. Kaikki muu hoituisi Reko Racingin puolesta.

Tavoitteena oli saada vähintään kymmenen kuljettajaa mukaan treeneihin, jotta ratavuokra pysyisi kohtuullisena osallistujille. Tavoite onnistui ja pidimme kesän aikana kahdeksan harjoituspäivää Räyskälässä ja yhden Lavinnon karting-radalla. Perustimme Reko Racingin 6.6.2018. Reko lähti heti tämän jälkeen Espanjaan Jorge Lorenzon isän ajoakatemiaan tutustumisreissulle ja hakemaan oppia junioreiden kouluttamiseen.


Kaikkiaan 2018 kesän aikana ajamassa kävi 18 lasta, tyttöjä sekä poikia. Osa vain kerran tai kaksi, mutta toiminta oli saatu käyntiin. Mukana on edelleen neljä kuljettajaa Räyskälän treeneistä!

Keväällä 2019 saimme tehtyä vuokrasopimuksen Hyvinkään Urheiluautoilijoiden kanssa. Hyvinkään karting-rata varattiin käyttöömme yhtenä päivänä viikossa toukokuun alusta syyskuun loppuun. Vastaava sopimus on tehty siitä lähtien joka kesäksi.

Toiminta kasvoi edelleen ja kysyntää lajin treeneille ja kilpailuille tuntui riittävän. Syksyllä 2021 päätettiin perustaa Suomen Moottoriliiton (SML) alainen moottorikerho, jotta voisimme järjestää kilpailuja omalla organisaatiollamme. Reko Racing Club ry perustettiin 27.9.2021. Jäsenmäärä on tätä kirjoittaessa noin 40 joista aktiivisesti kilpaa ajavia on 9 jäsentä.

Tuleva kausi 2024 on Reko Racingin seitsemäs vuosi. Treenit jatkuvat toukokuun alusta Hyvinkäällä Circuit Racingin ja Supermoton parissa. Harjoituspäivä on edelleen tiistai. Ja kuten aina aikaisemminkin, aloittelijoille ensimmäinen kokeilu on maksuton! Tervetuloa mukaan!

Reko valmentaa varikolla.
Valmennustuokio Hyvinkään kartingradalla.
Reko racing club tiimiläisiä.

Edullisesti harrastamaan

Kerho mahdollistaa lajin aloittamisen ja kokeilut lainakalustolla. Näin lajia pääsee kokeilemaan varsin pienellä rahallisella panostuksella.

Kerhon jäsenillä on paljon erilaista ajokalustoa joka kiertää säännöllisesti kuljettajalta toiselle kun ikää tulee lisää ja kuljettaja kasvaa fyysisesti. Mikäli laji puraisee ja haluat hankkia omaa kalustoa ja varusteita, ne voivat löytyä hyvinkin läheltä, muilta harrastajilta.

Reko Racing Clubin arvot

Reko Racing kouluttaa kuljettajia ajamisen lisäksi toimimaan harrastuksen parissa reilusti ja rehdisti, toisia kunnioittaen.